Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τη Σανγκάη. Οι άνθρωποι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το σκληρό lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους και όσοι το πράττουν δέχονται επίθεση με δαγκάνες από τις Αρχές και συλλαμβάνονται.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που πρόβαλε το πρωί της Παρασκευής (15/4) ο ΣΚΑΪ οι Αρχές χτυπούν τους πολίτες ενώ μικρά παιδιά με ειδικές στολές απομακρύνονται από τις οικογένειές τους και οδηγούνται σε μονάδες καραντίνας.

Σε βίντεο φαίνεται ένας άντρας που βγαίνει στο μπαλκόνι του για να αποφύγει τις αρχές που θέλουν να τον μεταφέρουν σε κέντρο καραντίνας. «Είστε κακοποιοί, υπόκοσμος», φωνάζει, εκείνοι όμως βγαίνουν τον χτυπούν και τον περιορίζουν.

Με ειδικά εξαρτήματα τα οποία μοιάζουν με δαγκάνες, αστυνομικοί αρπάζουν και χτυπούν πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σε άλλο βίντεο, όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί φαίνονται χτυπούν και κλωτσούν μια γυναίκα για να μπει σε λεωφορείο καραντίνας. Οι πολίτες είναι σε απόγνωση, καθώς είναι «φυλακισμένοι» και πεινασμένοι. Πολλοί μάλιστα αναγκάζονται να λεηλατήσουν σούπερ μάρκετ.