Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (29/3) ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο για αεροπορική επιδρομή. Μπορεί οι ρωσικές δυνάμεις να μην είναι τόσο ενεργές στο έδαφος, όπως αναφέρουν αναλυτές διαφόρων δυτικών κρατών, αλλά τα εναέρια χτυπήματα συνεχίζονται.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες είναι συνηθισμένες οι αεροπορικές επιθέσεις. Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το δυτικό τμήμα της πόλης σφυροκοπήθηκε και καταγράφηκαν ισχυρές εκρήξεις με τους κατοίκους να πετάγονται έντρομοι από τα σπίτια τους και να τρέχουν στα καταφύγια για να προστατευθούν, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ.

Αναχαιτίστηκε μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Νωρίτερα, η Ειδική Κρατική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών της Ουκρανίας (SSSCIP Ukraine) ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση εναντίον της Ukrtelecom, μιας εταιρίας τηλεπικοινωνιών στη χώρα.

Ο πρόεδρος της υπηρεσίας, Γιούρι Σιχόλ, ανέφερε πως η επίθεση αναχαιτίστηκε και τώρα οι τεχνικοί προσπαθούν να επαναφέρουν το δίκτυο ώστε να συνεχίσουν να παρέχονται υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου στους πελάτες της εταιρίας. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως ενώ η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη διέκοψαν την παροχή υπηρεσιών προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν κάλυψη στον ουκρανικό στρατό.