Περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έγραψαν σήμερα οι New York Times, με την εφημερίδα να επικαλείται εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περισσότερους από 300 θανάτους Ρώσων στρατιωτών ανά ημέρα.

Σημειώνεται πως το Πεντάγωνο εκτιμά, την ίδια ώρα, ότι οι 150.000 Ρώσοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της χώρας, πολεμούν πλέον σε αυτή.

Η αμερικανική εφημερίδα, τις πληροφορίες της οποίας αναπαράγει το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, κάνει έναν παραλληλισμό λέγοντας πως στην μάχη στην Ίβο Τζίμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σκοτώθηκαν σχεδόν 7.000 πεζοναύτες.

Τώρα, 20 μέρες μετά την ρωσική εισβολή, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περισσότερους στρατιώτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες χαρακτηρίζονται, μάλιστα, «συντηρητικές».

Οι ρωσικές απώλειες, συνεχίζουν οι NYT, είναι ακόμη μεγαλύτερες από τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε πάνω από 20 χρόνια πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Επίσης στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για 14.000 έως 21.000 τραυματίες Ρώσους στρατιώτες.

Αρκετά διαφορετικοί είναι οι απολογισμοί των άμεσα εμπλεκομένων. Το Κίεβο μιλά για περισσότερους από 13.000 «εισβολείς» νεκρούς, ενώ η Μόσχα, στον επίσημο απολογισμό της, μιλά για μόλις 498 θύματα της ρωσικής πλευράς.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως σύμφωνα με το Κίεβο και τους νατοϊκούς συμμάχους του, στις μάχες έχουν σκοτωθεί, μεταξύ άλλων, και τρεις – τουλάχιστον – Ρώσοι στρατηγοί.