Νεκρός είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ένας στρατηγός του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο τέταρτος που πέφτει νεκρός στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται για τον Όλεγκ Μιτιάεφ, ο οποίος ήταν διοικητής της 150ής μηχανοκίνητης μεραρχίας τυφεκίων του ρωσικού στρατού από το 2020.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντον Γκερασένκο, ανέβασε στο Telegram, φωτογραφία του Mityaev λέγοντας ότι σκοτώθηκε, ωστόσο μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Ο Μιτιάεβ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Newsweek είχε πολεμήσει και στη Συρία και το 2016 ανέλαβε διοικητής μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο Τατζικιστάν.

Ο υποστράτηγος Oleg Mityaev είναι ο τέταρτος Ρώσος στρατηγός που φέρεται να σκοτώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε την περασμένη παρασκευή ότι σκότωσε ακόμη έναν Ρώσο στρατιωτικό αξιωματούχο στο πεδίο της μάχης, με την Ουκρανία να σημειώνει ότι πρόκειται για τον αρχιστράτηγο Αντρέι Κολέσνικοφ, διοικητή της 29ης Ρωσικής Στρατιάς. Στις 4 Μαρτίοτ σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή ο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, σύμφωνα με τον Independent.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει μόνο τον θάνατο ενός στρατηγού μέχρι στιγμής.