Ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετέφερε το αξίας 514 εκατ. ευρώ σούπερ γιοτ του στο Μαυροβούνιο, για να το «σώσει» από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος του από τη βρετανική κυβέρνηση ως «απάντηση» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Αμπράμοβιτς μετέφερε το πολυτελές σκάφος του, το οποίο είχε καταπλεύσει στη Βαρκελώνη δύο μέρες πριν την επιβολή των κυρώσεων, σε «ασφαλές καταφύγιο» στο Μαυροβούνιο. Το «Solaris», το οποίο διαθέτει το δικό του ελικοδρόμιο και σύστημα εντοπισμού πυραύλων, αναγκάστηκε να αφήσει πρόωρα το ισπανικό λιμάνι, προτού οι εργασίες επισκευής ολοκληρωθούν.

Το Μαυροβούνιο, δεν είναι ακόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι θα μπορούσε να θεωρηθεί ασφαλές καταφύγιο για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος μετά τις κυρώσεις σε βάρος του λόγω στενών σχέσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προσπαθεί να πουλήσει την Τσέλσι.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι το πολυτελές σκάφος του ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να απομακρυνθεί από τα ύδατα της δυτικής Ευρώπης και να ρίξει άγκυρα σήμερα το πρωί (λίγο πριν τις 8:00 π.μ, ώρα Βρετανίας) στο λιμάνι Τιβάτ του Μαυροβουνίου.

Η πολυτέλεια του «Solaris»

Εκτός από το ελικοδρόμιο, το «Solaris» διαθέτει πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα, καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 36 καλεσμένους, τζακούζι, γυμναστήριο και σπα.

Το «Solaris είναι ένα από τα δύο εντυπωσιακά σούπερ γιοτ που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, καθώς το αξίας 590 εκατ. δολαρίων «Eclipse» είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκάφη στον κόσμο.