Ο πλανήτης κρατά την ανάσα του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης να είναι αμέτρητες και προς πάσα κατεύθυνση. Ούτε ο αθλητισμός δεν μένει ανεπηρέαστος καθώς εξετάζεται μέχρι και η μεταφορά της έδρας του τελικού του Champions League από την UEFA, που φέτος έχει οριστεί να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη. Όμως, το ντόμινο των εξελίξεων δεν τελειώνει εκεί καθώς, όπως φαίνεται από αγγλικά δημοσιεύματα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, είναι «persona non grata» στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η βρετανική κυβέρνηση άσκησε βέτο στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς λόγω της σχέσης του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, βουλευτές προέτρεψαν την κυβέρνηση – να επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι για τις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Βρετανία αποφάσισε να απαγορεύσει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, να ζει στη χώρα.

Βέβαια, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες ότι «κατά λάθος» ονομάτισε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς μεταξύ των 35 ολιγαρχών που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Πούτιν αλλά φαίνεται πως το κλίμα στη Βρετανία παραμένει… βαρύ για τον μεγιστάνα. Ο ίδιος αρνείται ότι είναι στενός συνεργάτης του Κρεμλίνου.