Η προώθηση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχει καθυστερήσει και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέκσιι Αρεστόβιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο, με τη σειρά του, επικαλείται τα πρακτορεία Reuters και Ukrinfrom.

«Ο εχθρός μας έχει ακινητοποιηθεί πρακτικά σε κάθε κατεύθυνση από αεροπορικές επιδρομές, πυρά ρουκετών και χερσαίες επιθέσεις», δήλωσε κατά την διάρκεια σχετικής ενημέρωσης ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι «ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προβεί σε αντεπιθέσεις κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο και Χάρκοβο (Χάρκιβ)».

Ο Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η στρατιωτικο-πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει υπό την ηγεσία του κράτους, των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων δυνάμεων στον τομέα της Άμυνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το βρετανικό ΥΠΕΘΑ ανέφερε νωρίτερα σήμερα, στο ημερήσιο δελτίο του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις οποίες παρακολουθεί στενά, ότι οι Ρώσοι κινούνται αργά αντιμετωπίζοντας τόσο εσωτερικά προβλήματα, όσο και τη σθεναρή ουκρανική αντίσταση.

Κατά την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να αναδιαταχθούν προκειμένου να επαναπροσαρμόσουν την τακτική των επιθέσεών τους, οι οποίες εκτιμάται πως θα στοχεύσουν (και) στο Κίεβο.

Η στρατιωτική κατάσταση στη χώρα αποτυπώνεται σε χάρτη των Βρετανών ο οποίος εξεδόθη νωρίτερα την Παρασκευή: