«Το κακό» προσωποποιημένο μας βομβαρδίζει και πρέπει «να σταματήσει αμέσως», πρέπει να καταστραφεί η οικονομία της Ρωσίας για να δείξουμε ότι η ανθρωπότητα γνωρίζει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της, είπε στο νέο του δραματικό διάγγελμα ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Οι νέες αυτές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου έρχονται όσο το Κίεβο συνεχίζει να δέχεται βομβαρδισμούς και λίγες ώρες αφού υπεγράφη η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία υποστηρίζουν αρκετοί ηγέτες της ΕΕ.

Όλα αυτά, σε μία ημέρα στη διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής πλευράς, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν σε νέο τους γύρο

Зло, озброєне ракетами, бомбами та артилерією, треба зупинити негайно. Знищити економічно. Показати, що людяність уміє себе захищати.

Posted by Володимир Зеленський on Monday, February 28, 2022

Ο Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για μία ιστορική στιγμή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αναφερθεί σε αυτή την εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας (28/2) δηλώνοντας πως: «Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε» είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οχτώ χώρες πιέζουν την ΕΕ για διαπραγματεύσεις – Νέες κυρώσεις από το Συμβούλιο των Υπουργών

Λίγη ώρα αργότερα οι πρόεδροι οκτώ χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κάλεσαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν αμέσως στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας και να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ενώ το Συμβούλιο των Υπουργών προσέθεσε 26 πρόσωπα και μία οντότητα στον κατάλογο προσώπων, οντοτήτων και φορέων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα όσον αφορά ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν το Κίεβο»

Αργά το βράδυ της Δευτέρας τώρα (28/2) Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα και αυτό παρά την τρέχουσα προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.