Αμερικανός πολίτης που είχε αιχμαλωτισθεί από τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη απελευθερώθηκε σήμερα και παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές στο σουλτανάτο του Ομάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές δηλώσεις αμερικανού διπλωμάτη, κυβερνητική πηγή στη Σαναά δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες Χούτι κρατούν άλλους τρεις αμερικανούς πολίτες, δύο υεμενικής και έναν σομαλικής καταγωγής.

Οπως συνηθίζεται, η Ουάσινγκτον δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας του ομήρου που απελευθερώθηκε, ούτε πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής του στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post, οι αντάρτες Χούτι κρατούν του αμερικανούς αιχμαλώτους στη φυλακή στης πρωτεύουσας Σαναά.

Παράλληλα, εντάθηκαν σήμερα οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύση στη σύρραξη στην Υεμένη, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.

Στο Μουσκάτ του Ομάν συνεχίσθηκαν σήμερα οι συνομιλίες ανάμεσα σε αμερικανική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους των Χούτι, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές στο σουλτανάτο.