Στη Γαλλία, η μεγαλύτερη εταιρία ταξί του Παρισιού αποφάσισε να αποσύρει προσωρινά τα οχήματα Model 3 της Tesla, έπειτα από το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το περασμένο Σάββατο στη γαλλική πρωτεύουσα με την εμπλοκή ενός εκ των οχημάτων του στόλου της.

Ένας οδηγός της εταιρίας G7 αφού ολοκλήρωσε τη βάρδιά του πήγαινε με την οικογένειά του σε εστιατόριο. Έχασε εντελώς τον έλεγχο του Tesla Model 3 που οδηγούσε και στην ξέφρενη πορεία του παρέσυρε έναν ποδηλάτη και πολλούς πεζούς προτού συγκρουστεί με φορτηγό, αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ένας από τους πεζούς που χτυπήθηκαν είναι νεκρός, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών που υπολογίζεται γύρω στους 20. Μάλιστα, τρεις από αυτούς δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως αυτό που εξετάζεται είναι αν το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα στο όχημα. Εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως ενώ ο οδηγός επιχείρησε να σταματήσει το αυτοκίνητο πατώντας φρένο, εκείνο αύξανε την ταχύτητά του. Στο μεταξύ, ο Ζερόμ Κουμέ, δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας έγραψε στο Twitter: «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το γκάζι του οχήματος είχε κολλήσει».

Ως εκ τούτου, η G7 αποφάσισε να βγάλει από την κυκλοφορία τα 37 αυτοκίνητα Tesla Model 3 που κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Παρισιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Σύμφωνα με την «Le Figaro», η Tesla δεν έκανε κάποιο σχόλιο γύρω από το τραγικό δυστύχημα.