Την ώρα που η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έκανε «βουτιά» ρεκόρ ο Ταγίπ Ερντογάν ζητάει από την κεντρική τράπεζα να ασκήσει μια επιθετική πολιτική χαλάρωσης ενώ παράλληλα δηλώνει πως «η Τουρκία θα μειώσει τον πληθωρισμό και την αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων».

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV κατά τη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Ντόχα, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την αντίθεσή του στα υψηλά επιτόκια και πρόσθεσε πως τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας δεν δημιουργούν ζήτημα παρά τις παρεμβάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά η κεντρική τράπεζα.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδωσε επίσης την άνοδο των τιμών σε συσσώρευση αποθεμάτων και απείλησε να επιβάλει περισσότερο αυστηρές ποινές.

«Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Όπως λέω πάντα, αν θέλει ο Θεός κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV.