Ερώτηση δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters πυροδότησε μια ασυνήθιστη αντίδραση από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας. Διέκοψε την ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Κατάρ, με τον ομόλογό του.

Η ερώτηση, λοιπόν, ήταν σχετική με την οικονομική κατάσταση στη χώρα και το αν ο Τσαβούσογλου βρίσκεται στο Κατάρ προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό χάος που επικρατεί στη χώρα του. Αυτός ο χαρακτηρισμός «οικονομικό χάος» ήταν που σήμανε συναγερμό, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κι άλλαξε η ροή του προγράμματος τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού. Η Τουρκία βρίσκεται βυθισμένη σε οικονομική κρίση με την τουρκική λίρα να βρίσκεται σε διαρκή πτώση.

Οπότε όταν άρχισε ν’ απαντάει ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι, το σήμα άλλαξε. Να σημειώσουμε πως αυτή η τακτική δεν είναι κάτι που συνηθίζεται μιας και οι συνεντεύξεις Τύπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και φυσικά του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδονται ολόκληρες από τη δημόσια τηλεόραση.

Όσον αφορά στον Τσαβούσογλου εκείνος είπε: «Δεν ήρθαμε στο Κατάρ για να τους ζητήσουμε να στείλουν οποιοδήποτε ειδικό ποσό χρημάτων. Είμαστε εδώ μόνο για να συζητήσουμε τη βελτίωση των σχέσεών μας».