Λίγο πριν το τέλος βρίσκεται η δίκη του Τζοχάρ Τσερνάεφ, του ενός από τα δύο αδέρφια, τα οποία πραγματοποίησαν πριν από δύο χρόνια την βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο συνήγορός του και η εισαγγελία προχωρούν στις τελευταίες αγορεύσεις τους και οι ένορκοι ετοιμάζονται για την ετυμηγορία. Η πολύκροτη δίκη έχει προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές καθώς η ενοχή του Τσαρνάεφ δεν έχει αμφισβητηθεί ούτε από την υπερασπιστική του γραμμή, με το συνήγορό του να προσπαθεί να γλιτώσει τον πελάτη του από τη θανατική ποινή, στοχεύοντας στα ισόβια δεσμά.

Έτσι ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο 21χρονος Τσαρνάεφ υπήρξε «δευτερεύων συνεργός», επιρρίπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον αδερφό του Τάμερλαν, ο οποίος είχε πέσει νεκρός κατά την επιχείρηση σύλληψής τους.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα του Τζοχάρ στα υλικά με τα οποία είχαν κατασκευαστεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ότι το εξτρεμιστικό περιεχόμενο που είχε βρεθεί στον υπολογιστή του είχε αποθηκευτεί από τον αδερφό του, Τάμερλαν.

Ωστόσο, ο 21χρονος κατηγορείται και για τη δολοφονία ενός αστυνομικού του ΜΙΤ η οποία είχε ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό που κατέληξε με τη σύλληψή του και το θάνατο του αδερφού του.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο Τσαρνάεφ δεν έχει μιλήσει στο δικαστήριο, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει εφόσον κριθεί ένοχος και πριν την ανακοίνωση της ποινής του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.