Ένας άνδρας από το Χιούστον σκέφτηκε ότι τα χρήματα που προορίζονται από το αμερικανικό κράτος για την ανακούφιση όσων έχουν υποστεί τις συνέπειες του κορονοϊού θα ήταν ένα καλό απόθεμα για να ζήσει τη μεγάλη ζωή. Και για λίγο το έκανε μιας και «έφαγε» 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια για την αντιμετώπιση του COVID και τα έσκασε σε μια λαμποργκίνι, ακριβά ρολόγια και στρίπερ, καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση τη Δευτέρα.

Ο Lee Price III, 30 ετών, είχε ξοδέψει τα χρήματα από το ταμείο αρωγής σε είδη πολυτελείας όπως μια λαμποργκίνι, ένα φορτηγό Ford F-350, ένα ρολόι Rolex, ακόμη και σε ένα στριπτιτζάδικο.

Ο Price είχε δηλώσει ένοχος σε κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τον Σεπτέμβριο, αφού υπέβαλε αίτηση για δάνεια με το Πρόγραμμα Προστασίας Πληρωμών (PPP).

Έκτοτε, οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν κατασχέσει χρήματα και ακριβά αγαθά αξίας 700.000 δολαρίων.

Πώς κατάφερε ο άνδρας την απάτη

«Ο κατηγορούμενος ελπίζει ότι οι άλλοι θα μάθουν από τον υπολογισμό του ότι δεν υπάρχουν εύκολα χρήματα», είπε ο δικηγόρος του Τομ Μπεργκ σε ένα email στην Washington Post. «Έχει το υπόλοιπο της ποινής των 110 μηνών για να σκεφτεί, να μετανοήσει και να ξαναχτίσει τη χαμένη του ζωή».

Πώς όμως κατάφερε την κομπίνα; Είχε υποβάλει αιτήσεις σε δύο διαφορετικούς δανειστές με την 713 Construction LLC, την Price Enterprises Holdings LLC και την Price Logistic Services LLC. Στην αίτηση, είχε υποστηρίξει ψευδώς τον αριθμό των εργαζομένων που εργαζόταν για την επιχείρησή του εκτός από τους φόρους μισθοδοσίας. Ο Price είχε ζητήσει επίσης 2,6 εκατομμύρια δολάρια για την αίτηση δανείου πριν λάβει 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι μιας από τις επιχειρήσεις, το όνομα των οποίων ο Price είχε χρησιμοποιήσει στο σχέδιο, πέθαναν ένα μήνα πριν από την υποβολή της αίτησης.

Χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια, ο Price αγόρασε μια Lamborghini Urus αξίας 233.000 δολαρίων, ένα φορτηγό Ford F-350 αξίας 85.000 δολαρίων και ένα Rolex αξίας 14.000 δολαρίων. Είχε ξοδέψει επίσης χιλιάδες δολάρια σε νυχτερινά κέντρα και στριπτιτζάδικα.