Συγκλονισμένη είναι η Αργεντινή από τη δολοφονία της Μπρίσα Αμπρίλ Φορμόσο Σομπράδο, μιας 19χρονης μητέρας ενός δίχρονου αγοριού, στη συνοικία Μπερασατέγι του Μπουένος Άιρες. Βρέθηκε νεκρή σε μια αλάνα 15 τετράγωνα μακριά από το πάρτι όπου την είδαν για τελευταία φορά.

Στο πάρτι την είχε δει μια ξαδέρφη της, η οποία υπέδειξε πως ήταν με κάποιον «Ιβάν». Στο πάρτι, δε, ήταν και ο πρώην σύντροφός της με τον οποίον την είδαν να λογομαχεί. Δεν είχε κινητό μαζί της.

Τώρα, ένας 23χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Φέρεται να τη σκότωσε αφού προηγουμένως τη βίασε. Μάλιστα, οι αρχές θεωρούν πως τη στραγγάλισε με το ίδιο της το τζιν παντελόνι.

Η οικογένεια της Μπρίσα Αμπρίλ Φορμόσο Σομπράδο την αναζητούσε από την περασμένη Παρασκευή (12/11), ενώ το Σάββατο (13/11) η μητέρα της πήγε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής και δήλωσε την εξαφάνισή της. Η σορός της γυναίκας βρέθηκε την Κυριακή (14/11) από παιδιά που έπαιζαν στο σημείο.

Μετά από την ανακάλυψη του νεκρού σώματός της οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον 23χρονο Ούγο Ιβάν Μοράλες και τον συνέλαβαν στο σπίτι του. Όπως διαπίστωσαν, μάλιστα, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της νεαρής μητέρας είχε γρατζουνιές στα χέρια του. Δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς με τις εξηγήσεις του από που προήλθαν τα σημάδια και εκείνοι κατάλαβαν πως πρόκειται για γδαρσίματα που προκλήθηκαν έπειτα από πάλη.

Οι γυναικοκτονίες βρίσκονται σε έξαρση στη χώρα. Σύμφωνα με την οργάνωση «Observatorio de Feminicidios en Argentina» μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, δηλαδή στους πρώτους δέκα μήνες του 2021 καταγράφηκαν σε όλη την Αργεντινή 227 γυναικοκτονίες. Στις 60% των περιπτώσεων οι δολοφόνοι ήταν ο νυν σύντροφος τους ή ο πρώην. Από αυτούς τους φόνους έμειναν ορφανά 255 παιδιά, περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι ανήλικα.