Γνωρίζει ποιος γέμισε το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν και σκότωσε κατά λάθος την Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, η εισαγγελέας Mary Carmack-Altwies, που είναι υπεύθυνη για την έρευνα για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας.

Μιλώντας στο «Good Morning America» η εισαγγελέας επισήμανε ότι υπήρχαν πολλές αστοχίες στο πλατό πριν σκοτωθεί κατά λάθος η Χάτσινς.

Οι Αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, διερεύνησαν πώς βρέθηκε ένα αληθινό φυσίγγιο στο πυροβόλο όπλο, το οποίο είχε δηλωθεί ασφαλές από έναν βοηθό σκηνοθέτη. Και όταν η Mary Carmack-Altwies ρωτήθηκε αν ήξερε ποιος είχε βάλει τη σφαίρα, απάντησε «ναι».

«Ακόμα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν στο σετ και πώς έφτασαν εκεί»

Ο Εισαγγελέας τόνισε πως ερευνητές βρήκαν επιπλέον σφαίρες στο σημείο, αλλά δεν μπορούσε να αποσαφηνίσει πόσες επειδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη. «Ακόμα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν στο σετ και πώς έφτασαν εκεί, νομίζω ότι θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την όποια απόφαση» είπε.

Το σκηνικό του δυστυχήματος στην ταινία του Άλεκ Μπάλντουιν, Rust

«Είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε σε αυτό που οδήγησε στην τραγωδία. Γνωρίζουμε τουλάχιστον ότι ο Μπάλντουιν δεν είχε ιδέα ότι το όπλο ήταν γεμάτο. Επομένως είναι περισσότερο σημαντικό το πώς γεμίστηκε αυτό το όπλο, ποιες αστοχίες έγιναν και πόσο εγκληματικές ήταν» υπογράμμισε.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς της υπεύθυνης για τα όπλα στην ταινία Rust ότι το όπλο θα μπορούσε να ήταν σκόπιμα γεμισμένο με αληθινές σφαίρες. «Οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας και μιλούν για σαμποτάζ. Δεν έχουμε αποδείξεις για κάτι τέτοιο» είπε η Atlwies.