Επίθεση κατά οχυρωμένου θύλακα στον οποίο είναι εγκατεστημένη η έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το αεροδρόμιο, το αρχηγείο της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Μπαϊντόα, στη νότια Σομαλία, εξαπέλυσαν ένοπλοι, σύμφωνα με πηγές των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

Παρόλο που δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι αντάρτες σεμπάμπ, ντυμένοι με στολές των σομαλικών ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποίησαν την επίθεση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Τέσσερις ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πολλούς ανθρώπους στην είσοδο της φυλασσόμενης περιοχής, πριν εισβάλουν. Μία από τις πηγές δήλωσε ότι δύο από τους ενόπλους πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους στο σώμα τους.

Πηγή του ΟΗΕ στην Μπαϊντόα επιβεβαίωσε ότι μία επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά το τμήμα όπου βρίσκονται οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν έχει γίνει στόχος.

Η πόλη Μπαϊντόα, που βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά του Μογκαντίσου, υπήρξε ένα από τα προπύργια των ανταρτών σεμπάμπ, από το 2009 μέχρι τον Φεβρουάριο 2012, όταν ανακατελήφθη από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αιθιοπίας, οι οποίες έκτοτε εντάχθηκαν στην στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης.