Το αεροσκάφος του Χάρισον Φορντ παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα αμέσως μετά την απογείωσή του, γεγονός που ανάγκασε τον ηθοποιό να κάνει μισή στροφή και να χτυπήσει σε ένα δέντρο, προτού να συντριβεί σε ένα γήπεδο του γκολφ, στο Λος Άντζελες, την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρεται στην προκαταρκτική έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων (NTSB).

Ο ηθοποιός τραυματίστηκε βαριά, ενώ το μικρό αεροπλάνο του υπέστη σοβαρές βλάβες στα φτερά και στην άτρακτο.
Ο 72χρονος σταρ του «Ιντιάνα Τζόουνς» πιλοτάριζε μόνος το διθέσιο μονοκινητήριο Ryan PT-22, ένα αεροπλάνο που χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτικό κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Μετά την απογείωσή του από την πίστα 21 (του αεροδρομίου της Σάντα Μόνικα) ο πιλότος ενημέρωσε ότι είχε βλάβη στον κινητήρα και ζήτησε να επιστρέψει και να προσγειωθεί αμέσως στο αεροδρόμιο», εξηγεί στην έκθεσή της η NTSB, επικαλούμενη τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Φορντ και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

«Ο πιλότος ξεκίνησε μια αριστερή στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αλλά το αεροσκάφος άγγιξε την κορυφή ενός μεγάλου δέντρου και έπεσε στο έδαφος» σε απόσταση περίπου 250 μέτρων νοτιοδυτικά του διαδρόμου προσγείωσης.

Ο Χάρισον Φορντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Βένις, δυτικά του Λος Άντζελες και η εκπρόσωπός του εμφανίστηκε καθησυχαστική για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και «θα αναρρώσει πλήρως».