Κατάθεση θα κληθεί να δώσει, κάποια στιγμή, για τις υποθέσεις της οικονομίας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, και πρόσθεσε πως αν εκείνος δεν ανταποκριθεί, «θα αξιοποιηθούν όλα τα νόμιμα μέσα, όπως είναι και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης».

Ο κ. Νικολάου, αναφερόμενος γενικά στις έρευνες για την Οικονομία, είπε ότι «η περίοδος της ατιμωρησίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί» και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε όποιον ευθύνεται για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι είναι ανάγκη με τρόπο νομικά ορθό, η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της τέως Λαϊκής Τράπεζας να μεταφερθεί στους πιστωτές. Επιπλέον, ανέφερε πως οι πιστωτές έχουν το δικαίωμα να διαχειριστούν την περιουσία τους, αλλά και την υποχρέωση να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Στο μεταξύ, εμπλοκή παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, κατά τη διαδικασία εξέτασης του ζητήματος της παραίτησης της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρης Αντωνιάδη. Η τέως διαχειρίστρια ζήτησε να διαβάσει έγγραφο στα αγγλικά, αλλά οι βουλευτές ζήτησαν να κατατεθεί. Η κ. Αντωνιάδη είπε πως χρειάζεται έγκριση από την Αρχή Εξυγίανσης, ώστε να καταθέσει το συγκεκριμένο έγγραφο και άρχισε να διαβάζει το κείμενο στα αγγλικά. Ζήτησε, δε, να διασφαλιστεί ότι η έκθεση δεν θα διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ως Αρχή Εξυγίανσης, ανέφερε στην Επιτροπή πως η Αρχή δεν έχει υπόψη της το περιεχόμενο της έκθεσης και δεν συναίνεσε για να διαβαστεί η έκθεση της κ. Αντωνιάδη.
Ο προεδρεύων της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, ζήτησε να κληθεί ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, για να παραλάβει την έκθεση.

Με αφορμή την παραίτηση της διαχειρίστριας της Λαϊκής ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Αρχής Εξυγίανσης και του δικηγορικού γραφείου του Ανδρέα Νεοκλέους. Στην Επιτροπή Θεσμών το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Νεοκλέους ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις υποθέσεις, που αφορούν τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι «διαπιστώνει αδυναμίες και καθυστερήσεις» στις ενέργειες της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρης Αντωνιάδη. Στην ανακοίνωση, προστίθεται ότι η Αρχή Εξυγίανσης διαπίστωσε πως δεν έχει εγγραφεί σε δικαστήρια άλλων χωρών το διάταγμα παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων, που είχε εκδοθεί από τα κυπριακά δικαστήρια. Επίσης, ότι δεν είχε διοριστεί διεθνής οίκος για πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας προς όφελος των πιστωτών. Προστίθεται ότι από αλληλογραφία, που κοινοποιήθηκε στην Αρχή Εξυγίανσης τον Ιούλιο του 2014, προέκυψε ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου του Ανδρέα Νεοκλέους, λόγω απαίτησης του Ομίλου Νεοκλέους για συμψηφισμό καταθέσεων και δανείων τους με τη Λαϊκή Τράπεζα, την ίδια στιγμή που υπερασπιζόταν τη Λαϊκή Τράπεζα για παρόμοιες υποθέσεις εναντίον της.

Σε απάντηση το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Νεοκλέους αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας «βρίθει από ανακρίβειες και αναλήθειες». Προσπαθούν, προσθέτει, «να καλύψουν τα δικά τους σφάλματα, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις και δεν πρόκειται αυτή η προσπάθεια να έχει επιτυχία». Σύντομα, καταλήγει, το δικηγορικό γραφείο θα εκδώσει ανακοίνωση και θα αποκαταστήσει την αλήθεια.