Σοκαρισμένη παραμένει η κινηματογραφική κοινότητα από τον τραγικό θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας Rust, Αλίνας Χάτσινς, από όπλο που χρησιμοποίησε ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν, τραυματίζοντας και τον σκηνοθέτη, εν μέσω γυρίσματος.

Η 42χρονη Χάτσινς έχασε τη ζωή της, όταν ο γνωστός ηθοποιός την πυροβόλησε κατά λάθος. Ο ηλεκτρολόγος της ταινίας, που κρατούσε την ετοιμοθάνατη Αλίνα Χάτσινς στην αγκαλιά του, μοιράστηκε στα social media την τελευταία φωτογραφία της από το σημείο της τραγωδίας και έκανε λόγο για «αμέλεια και αντιεπαγγελματισμό».

this is the last photo with Halyna on set

Posted by Serge Svetnoy on Friday, October 22, 2021

Έδωσαν ευθύνη σε μια άπειρη οπλουργό

Ο Serge Svetnoy περιγράφει στην ανάρτησή του, ότι η 42χρονη αφού τραυματίστηκε, σκόνταψε πίσω και πριν καταρρεύσει είπε: «Δεν νιώθω τα πόδια μου». Κάνει επίσης λόγο για «αμέλεια και αντιεπαγγελματισμό», κατηγορώντας τους υπεύθυνους που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, προσλαμβάνοντας μια άπειρη οπλουργό.

My vision of the RUST tragedyI have received hundreds of calls, text messages, letters with words of support and…

Posted by Serge Svetnoy on Sunday, October 24, 2021

«Ναι, στάθηκα ώμος με ώμο με την Αλίνα κατά τη διάρκεια αυτού του μοιραίου πυροβολισμού που της έκοψε το νήμα της ζωής και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Την κρατούσα στην αγκαλιά μου ενώ πέθαινε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου. Δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει αυτό που πέρασα εγώ, αυτό που πέρασαν ο σύζυγός της Ματ Χάτσινς, ο γιος της, αλλά και ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλγουιν, στον οποίο δόθηκε ένα το όπλο στα γυρίσματα. Πρέπει να ζει με τη σκέψη ότι αφαίρεσε τη ζωή του ανθρώπου εξαιτίας αντιεπαγγελματιών», αναφέρει.

Rest in Peace Friend

Posted by Serge Svetnoy on Thursday, October 21, 2021

Ποινικές ευθύνες κατά του Μπάλντουιν είναι ακόμα στο τραπέζι

Αν και κανείς δεν έχει συλληφθεί για το δυστύχημα, το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων «δεν έχει αποκλειστεί» και εάν τα μέλη του συνεργείου που βρίσκονταν στο γύρισμα έχουν πληροφορίες, θα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο, δήλωσε ο Χουάν Ρίος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του γραφείου του σερίφη της Σάντα Φε.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και ειλικρινά, αν οι άνθρωποι έχουν πληροφορίες, πρέπει να τις φέρουν σε εμάς αντί να πάνε στον οποιονδήποτε», είπε ο Ρίος.

Ο Ρίος είπε ότι οι ντετέκτιβ ακολουθούν μια αργή και μεθοδική προσέγγιση στην έρευνα, η οποία αναμένεται «να συνεχιστεί» λόγω του αριθμού των μαρτύρων που πρέπει να ανακριθούν.

«Πρέπει να είμαστε επιμελείς για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της έρευνας εάν τελικά κατατεθούν κατηγορίες ότι είναι σε θέση να υποστηρίξουν εκείνες στο δικαστήριο», εξήγησε ο Ρίος.

Τη Δευτέρα, οι ντετέκτιβ κατέθεσαν μια λίστα απογραφής αντικειμένων που κατασχέθηκαν από το Bonanza Creek Ranch όπου κινηματογραφείτο το γουέστερν συμπεριλαμβανομένων τριών «περίστροφων», τουλάχιστον εννέα χρησιμοποιημένων οβίδων και πυρομαχικών που βρέθηκαν σε κουτιά, μια βαλίτσα και χαλαρό γύρω από το σετ.

Ο κατάλογος απογραφής δεν αποκάλυψε τον τύπο των πυρομαχικών που βρέθηκαν, ούτε τον τύπο των χρησιμοποιημένων βλημάτων που ανακτήθηκαν. Ο Ρίος υποστήριξε ότι για το περιστατικό εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μια «ανοιχτή έρευνα» και οι συνεντεύξεις με μάρτυρες συνεχίζονται ακόμη.