Έχει αποκληθεί «επαναστάτρια» και «αντάρτισσα» για την επιμονή της να παντρευτεί τον αγαπημένο της, έναν κοινό θνητό, αλλά και να γυρίσει την πλάτη στον τίτλο και το γαμήλιο δώρο των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος για την πριγκίπισσα Μάκο, την 30χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, η οποία παντρεύτηκε τελικά τον σύντροφό της και είναι πλέον εκτός της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της από το πανεπιστήμιο Kei Komuro στο Τόκιο την Τρίτη, μετά από έναν αρραβώνα που διήρκεσε 8 χρόνια. Η τελετή ήταν απλή και έγινε μακριά από τις κάμερες.

Πλέον έχει το επώνυμο του συζύγου της, Mako Komuro. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή τους που αποκτά επώνυμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την πριγκίπισσα Μάκο να φεύγει από την κατοικία της οικογένειάς της νωρίς την Τρίτη. Πήγε στη συνέχεια μόνη με το αυτοκίνητο για να παντρευτεί τον Kei, σε μια τελετή που έγινε σε μια τοποθεσία άγνωστη.

Πριγκίπισσα Μάκο: Η συνέντευξη Τύπου μετά τον γάμο – Είναι «αναντικατάστατος»

Η «επαναστάτρια» πριγκίπισσα Μάκο με τον νέο της σύζυγο παραχωρούν συνέντευξη Τύπου μετά τον γάμο

Στη συνέχεια, το ζευγάρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, όπου και ζήτησε συγγνώμη για την οποιαδήποτε δυσφορία προκάλεσε η ένωσή του.

Η Μάκο πάντως υπερασπίστηκε την απόφασή της να παντρευτεί τον αγαπημένος της, περιγράφοντάς τον ως «αναντικατάστατο» και προσθέτοντας ότι «ο γάμος μας είναι ένα απαραίτητο βήμα για εμάς προκειμένου να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις καρδιές μας».

Πριγκίπισσα Μάκο και Kei Komuro

Άσκησε επίσης κριτική στις πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης στη διάρκεια του αρραβώνα της, κάνοντας λόγο για ψευδείς πληροφορίες και «μονόπλευρες φήμες» σχετικά με το ζευγάρι, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να νιώσει θλίψη και πόνο. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως η πριγκίπισσα Μάκο πάσχει από μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD).

Σημειώνεται πως λίγο μετά την ανακοίνωση του γάμου τους έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που αποκάλυπταν οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της και έτσι στις αρχές του 2018 η τελετή αναβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κομούρο είπε ότι αγαπάει τη Μάκο και δεσμεύεται να την στηρίζει και την προστατεύσει, σε μια ασυνήθιστη γλώσσα για όποιον συνδέεται με την αυτοκρατορική οικογένεια. «Θέλω να περάσω τη μόνη ζωή που έχω με αυτή που αγαπώ», είπε.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από τα τηλεοπτικά δίκτυα, φαίνεται η Μάκο να φοράει ένα γαλάζιο φόρεμα κα πέρλες, αποχαιρετώντας τους γονείς και την 26χρονη αδελφή της, την Κάκο, στην είσοδο του σπιτιού τους. Αν και όλοι φορούσαν μάσκες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό στην Ιαπωνία, η μητέρα της φάνηκε να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Αν και η Μάκο υποκλίθηκε επίσημα στους γονείς της, με την αδελφή της αγκαλιάστηκαν.

Ο Κομούρο, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και γραβάτα, έκανε μια σύντομη υπόκλιση στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του καθώς αναχώρησε το πρωί χωρίς, ωστόσο, να κάνει δηλώσεις. Η πιο χαλαρή συμπεριφορά του από τότε που επέστρεψε στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης και της αλογοουράς που είχε αλλά έκοψε πριν από τον γάμο, είχε προκαλέσει φρενίτιδα στις εφημερίδες ταμπλόιντ.

Μερικούς μήνες ύστερα από την ανακοίνωση του αρραβώνα τους σε συνέντευξη Τύπου, οι ταμπλόιντ έκαναν λόγο για οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της, με τον άνδρα να ισχυρίζεται ότι μητέρα και γιος δεν του είχαν αποπληρώσει χρέος ύψους περίπου 35.000 δολαρίων, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Απουσία ξεκάθαρων εξηγήσεων από την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, το θέμα απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης. Το 2021, ο Κομούρο εξέδωσε μια εξήγηση 24 σελίδων και είπε ότι θα πληρώσει προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Το ζευγάρι θα ζήσει στη Νέα Υόρκη αφού η Μάκο κάνει αίτηση για διαβατήριο, για πρώτη φορά στη ζωή της.