Η ημερομηνία του γάμου της ανακοινώθηκε. Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας θα παντρευτεί τελικά τον αρραβωνιαστικό της, έναν πρώην συμφοιτητή της, στις 26 Οκτωβρίου.

Τη σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου.

Η πριγκίπισσα Μάκο είναι η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και αρραβωνιάστηκε τον συνομήλικό της Κέι Κομούρο το 2017.

Εγκαταλείπει τα πάντα για να τον παντρευτεί

Η Μάκο χαρακτηρίζεται «επαναστάτρια» και «αντάρτισσα» και αυτό γιατί απέρριψε «το δώρο» των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να παντρευτεί τον αγαπημένο της, έναν κοινό θνητό.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του γάμου τους έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της και έτσι στις αρχές του 2018 η τελετή αναβλήθηκε.

Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, που οργανώνει τις ζωές των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας, ανακοίνωσε την ημερομηνία του γάμου σε συνέντευξη Τύπου. Ανακοίνωσε επίσης ότι η πριγκίπισσα πάσχει από μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo –κάτι που θυμίζει την περίπτωση της αυτοκράτειρας Μασάκο, η οποία για χρόνια πάλευε με «διαταραχή προσαρμογής» όπως ονομάζεται.

Η πριγκίπισσα Μάκο

Η Μάκο θα εγκαταλείψει την αυτοκρατορική οικογένεια μετά τον γάμο της, ως είθισται. Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία από τις τελετές που συνήθως γίνονται σε έναν αυτοκρατορικό γάμο και η πριγκίπισσα θα απαρνηθεί το έκτακτο επίδομα ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δικαιούται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.