Η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας χαρακτηρίζεται ως «επαναστάτρια» και «αντάρτισσα» και αυτό γιατί απορρίπτει το δώρο των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να παντρευτεί τον αγαπημένο της, έναν κοινό θνητό. Η ημερομηνία του γάμου αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα μετά από καθυστέρηση ετών.

Η 29χρονη πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας, ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, η οποία είναι αρραβωνιασμένη με τον επί χρόνια αρραβωνιαστικό της, ο οποίος σπούδασε Νομική στις ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει ημερομηνία γάμου τον Οκτώβριο.

Θα παραιτηθεί από τον τίτλο της για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό, τον 29χρονο Κέι Κομούρο, τον οποίο γνώρισε όταν σπούδαζαν μαζί σε πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Οι αυτοκρατορικοί νόμοι της Ιαπωνίας απαιτούν οι πριγκίπισσες να φεύγουν από την αυτοκρατορική οικογένεια μετά από έναν γάμο με κοινό θνητό, όμως προβλέπεται να τους δίνεται ένα ποσό για τον γάμο, ύψους 150 εκατομμυρίων γεν «για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια ενός προσώπου ήταν κάποτε μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας».

Η πριγκίπισσα Μάκο και η απόρριψη του δώρου 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων

Πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας (Princess Mako)

Ωστόσο, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση κόντρα στην παράδοση της χώρας της, η πριγκίπισσα Μάκο αναμένεται να απορρίψει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων περίπου, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν γάμο που καθυστέρησε χρόνια λόγω οικονομικής διαμάχης όσον αφορά τον αρραβωνιαστικό της.

Η κυβέρνηση αναμένεται να συμφωνήσει ότι η πριγκίπισσα θα παραιτηθεί από την πληρωμή εν μέσω δημόσιας κριτικής για τον αρραβωνιαστικό της, ανέφεραν ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK και άλλοι. Ο ΝΗΚ σημείωσε ακόμη ότι η ημερομηνία του γάμου πιθανόν να ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Ένας ιαπωνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός βρήκε πρόσφατα τον Κομούρο στη Νέα Υόρκη. Ο τελευταίος είχε αλογοουρά, μια λεπτομέρεια που προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ Ιαπώνων στο Twitter.

Πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας (Princess Mako)

H απόφαση της πριγκίπισσας Μάκο να μην πάρει τα χρήματα οφείλεται στη διαμάχη που ξέσπασε λίγο μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους το 2017.

Ο Κομούρο έκανε την πρόταση γάμου στη διάρκεια ενός δείπνου τον Δεκέμβριο του 2013 και το ζευγάρι κράτησε κρυφή την εξ αποστάσεως σχέση του, καθώς ο Μάκο σπούδαζε για το μάστερ του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο γάμος αναμενόταν να γίνει τον Νοέμβριο του 2018, όμως αναβλήθηκε για το 2020, με μια επίσημη δήλωση να αναφέρει πως το ζευγάρι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για τις προετοιμασίες. Ωστόσο, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ήθελαν τη μητέρα του Κομούρο να εμπλέκεται σε μια οικονομική διαμάχη, κάτι που οδήγησε σε αναβολή του γάμου.

Princess Mako has given up her title and $1million to marry her true love ❤️❤️

Posted by Daily Mail on Monday, September 27, 2021