Ομάδα ενόπλων που κινούταν με μηχανές εξαπέλυσε επιτέθηκε σε τέμενος στην πολιτεία του Νίγηρα, στη Βόρεια Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 πιστούς, Οι ένοπλοι μπήκαν στην κοινότητα Μάζα-Κούκα, στην περιφέρεια Μασέγκου, περί τις 17:00 της Δευτέρας (25/10).

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται τη μαρτυρία δύο κατοίκων, οι οποίοι ανέφεραν:

«Με το που έφθασαν, πήγαν κατευθείαν στο τέμενος κι άρχισαν να ρίχνουν στους πιστούς αδιακρίτως», αφηγήθηκε ο Αμντουλγκανίγιου Χασάν. Ο Χασάν πρόσθεσε πως οι ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον δέκα πολίτες. Ο Μπέλο Αγιούμπα, κάτοικος της κοινότητας και αυτόπτης μάρτυρας, συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Βόρεια και η Κεντρική Νιγηρία έχουν μετατραπεί εδώ και περίπου μια δεκαετία σε θέατρο συχνών επιθέσεων πάνοπλων συμμοριών, στις οποίες οι αρχές γενικά αναφέρονται με τον όρο bandits –«κακοποιά στοιχεία», ή «ληστοσυμμορίτες»– και οι οποίες εφορμούν σε χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές, λεηλασίες, δολοφονίες και απαγωγές για λύτρα.

Ωστόσο, πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι στην πολιτεία του Νίγηρα επισήμαναν στις αρχές του μήνα πως η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εξαπλώνεται εκεί κι έχει καταλάβει αρκετές κοινότητες, προσφέροντας σε χωρικούς χρήματα και εντάσσοντάς τους στις τάξεις της για να πολεμήσουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.