Ένα tweet που είχε κάνει ο Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) το 2017 άρχισε να κυκλοφορεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας Rust. Σε αυτό ο διάσημος ηθοποιός αναρωτιέται πώς μπορεί να αισθάνεται κάποιος που σκοτώνει αδικαιολόγητα έναν άλλον άνθρωπο.

Τραγική ειρωνεία, καθώς ο ηθοποιός τέσσερα χρόνια μετά κατά λάθος την 42χρονη Halyna Hutchins, διευθύντρια φωτογραφίας, στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας. Από το όπλο που εκπυρσοκρότησε τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης Joel Souza, 48 ετών.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, η αστυνομία της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό επιβεβαίωσε ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Rust, ο Μπάλντουιν ήταν εκείνος που κρατούσε το όπλο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της παραγωγής που επικαλείται το The Hollywood Reporter, πρόκειται για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Τώρα έρχεται στη δημοσιότητα το μήνυμα του Μπάλντουιν στο Twitter, το οποίο είχε γραφτεί το 2017 και αφορούσε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς από αστυνομικούς στην Καλιφόρνια.

«Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να αισθάνεται κάποιος που σκοτώνει αδικαιολόγητα», έγραφε ο ηθοποιός.