Η είδηση ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) σκότωσε κατά λάθος την 42χρονη Halyna Hutchins, διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα ταινίας, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε, προκαλεί σοκ. Συντετριμμένος ήταν και ο ίδιος ο ηθοποιός, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το τραγικό περιστατικό.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν φαίνεται σε μία φωτογραφία να κλαίει, εμφανώς σοκαρισμένος, την ώρα που κρατά ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του σε ένα πάρκινγκ στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό. Το σημείο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου γίνονταν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Rust.

Σε μια δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ο 68χρονος να έχει σκύψει το σώμα του μπροστά, έχοντας τα χέρια του στα γόνατα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη, μετά τον τραγικό θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Halyna Hutchins, η οποία ήταν 42 ετών, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Άλεκ Μπάλντουιν: Το σοκαριστικό περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας Rust

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Joel Souza, 48 ετών, τραυματίστηκε επίσης όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε και βρίσκεται στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει ασαφής.

Η Hutchins μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στη Σάντα Φε, όπου διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της. Ο Souza μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο Christus St Vincent στη Σάντα Σε, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του.

Ο 68χρονος Άλεκ Μπάλντουιν είναι εκείνος που κρατούσε το όπλο, το οποίο με κάποιο τρόπο εκπυρσοκρότησε. Εκπρόσωπος της παραγωγής ανέφερε πως The Hollywood Reporter πως επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Ο διάσημος ηθοποιός δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει έξω από το γραφείο του σερίφη μετά τον τραγικό θάνατο της Hutchins, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Santa Fe New Mexican.

Λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, σε μια ανάρτηση στο Instagram είχε γράψει πως η επιστροφή στα γυρίσματα ήταν «εξουθενωτική».