Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η είδηση ότι ένας χορευτής του Μπολσόι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης.

Το θέατρο διευκρίνισε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αλλαγής σκηνικού, ενώ παρουσιαζόταν η όπερα Σάντκο, του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

«Η όπερα διεκόπη αμέσως και ζητήθηκε από το κοινό να αποχωρήσει», αναφέρει το Μπολσόι σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Η Επιτροπή Ερευνών της Μόσχας ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες γύρω από τον θάνατο του χορευτή, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο 37χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέκυψε στα τραύματά του προτού φτάσει εκεί ασθενοφόρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Interfax μετέδωσε επίσης επικαλούμενο πηγή ότι ο χορευτής σκοτώθηκε από μια ράμπα που έπεσε κατά τη διάρκεια αλλαγής σκηνικού. Πηγές δήλωσαν παράλληλα στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS ότι ο καλλιτέχνης-ερμηνευτής σκοτώθηκε από ένα τμήμα των σκηνικών που έπεσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη τραγωδία που αντιμετωπίζει το πολύ γνωστό αυτό θέατρο της Μόσχας: τον Ιούλιο του 2013, ένας βιολιστής έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του στον χώρο της ορχήστρας.