Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έλαβε το πρωί της Παρασκευής (8/10) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο εμβολιαστικό Κέντρο Β’, στην Κρατική Έκθεση Λευκωσίας, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι πανέτοιμος για την τρίτη δόση του εμβολίου, προσθέτοντας ότι σημασία δεν έχει τι προτίθεται ο ίδιος να πράξει, «αλλά ότι γενικότερα ο πληθυσμός θα πρέπει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Υπουργείου, των επιστημόνων για εμβολιασμό. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, νομίζω ότι η πείρα από τη διαχείριση το καταδεικνύει, είναι και οι πιο ευάλωτοι. Συνεπώς, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το πράξουν και όσοι καλούνται για τρίτη δόση να μη διστάσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Το οφείλουμε στους οικείους μας, το οφείλουμε γενικότερα στην κοινωνία. Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κύπρος έχει ένα υψηλότατο βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης εξ ου και οι επιδημιολογικοί δείκτες που δικαιολογούν την κατάσταση».

Ερωτηθείς αν η τρίτη δόση του εμβολίου θα αποφασιστεί και για τον γενικότερο πληθυσμό πέραν αυτών που είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, ο Πρόεδρος είπε: «θα ακούσουμε τις συμβουλές των επιστημόνων, ο Υπουργός Υγείας αναλόγως θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα φθινόπωρο χωρίς προβλήματα».

Στην ερώτηση γιατί συγκάλεσε σύσκεψη με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) τη Δευτέρα, ο κ. Αναστασιάδης, απάντησε: «για τα φαινόμενα που καταγράφονται και παρατηρούνται. Θέλω να ξέρω τον προγραμματισμό του ΟΚΥΠΥ, θέλω να γνωρίζω τους σχεδιασμούς, θέλω να γνωρίζω τις συμπεριφορές. Και δεν θα μείνω μόνο στον ΟΚΥΠΥ, αλλά θα επεκτείνω τις συναντήσεις και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασθενών έτσι ώστε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα. Βεβαίως ενημερώνομαι ανελλιπώς από τον Υπουργό Υγείας, αλλά εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν τομές θα γίνουν».

Σχετικά με αν τον δυσαρεστεί ο τρόπος που ενήργησε ο ΟΚΥΠΥ για την καθυστέρηση που παρατηρείται, ο Πρόεδρος είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε σχόλια, επισημαίνοντας «αυτό που ξέρω είναι ότι με την ενημέρωση, ανάλογες θα είναι και οι αποφάσεις».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.