Τα αποτελέσματα των πρώτων exit poll των ιταλικών δημοτικών εκλογών κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνοντας επικράτηση της κεντροαριστεράς, σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια.

Μετά τις κάλπες που έκλεισαν στις 15.00 τοπική ώρα τη Δευτέρα η δημόσια τηλεόραση RAI δημοσίευσε τα πρώτα exit poll που δείχνουν ότι από τον πρώτο γύρο επανεκλέγεται ο απερχόμενος κεντροαριστεράς δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα.

Στη Ρώμη, στον δεύτερο γύρο, βάσει των exit poll και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα αναμετρηθούν ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Σημαία στην Ιταλία

Από τον πρώτο γύρο, αν τα exit poll επιβεβαιωθούν, θα εκλεγούν άνετα οι δήμαρχοι της Μπολόνια και της Νάπολης. Και οι δύο κεντροαριστεροί, με την στήριξη των «πεντάστερων».

Στην Τεργέστη προβάδισμα έχει ο κεντροδεξιός υποψήφιος, έτσι όπως και στην περιφέρεια της Καλαβρίας.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα Πέντε Αστέρια δεν καταφέρνουν να εκλέξουν κανέναν δικό τους υποψήφιο και περιορίζονται στη στήριξη των υποψήφιων δημάρχων του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.