Ο Τζο Μπάιντεν σήκωσε το μανίκι του και έλαβε την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σήμερα, Δευτέρα, με το γεγονός να καλύπτεται απευθείας στην τηλεόραση, προκειμένου ο πρόεδρος να προτρέψει τους Αμερικανούς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να κάνουν το ίδιο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ενέκριναν τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης του εμβολίου των Pfizer Inc /BioNTech για τους Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω, τους ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και τους ενήλικες σε υψηλού κινδύνου θέσεις εργασίας.

«Το ξέρω ότι δεν το λέμε, όμως είμαι άνω των 65 ετών», είπε αστειευόμενος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν από τον εμβολιασμό.

Τζο Μπάιντεν

«Οι αναμνηστικές δόσεις είναι σημαντικές, όμως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους», επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Μπάιντεν απέρριψε, εξάλλου, την κριτική ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διανείμουν περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως, προτού δώσουν το πράσινο φως για μια αναμνηστική δόση εντός της χώρας. «Θα κάνουμε το χρέος μας», υπογράμμισε.

Ο 78χρονος Μπάιντεν ανέφερε πως και η σύζυγός του Τζιλ θα λάβει μια αναμνηστική δόση σύντομα.

Τζο Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 κατόπιν στις 11 Ιανουαρίου, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, προκειμένου να ενθαρρύνει – και τότε – τους πολίτες να εμβολιαστούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.