Η πλειοψηφία των ασθενών που εισάγονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ρωσίας δεν έχουν εμβολιασθεί, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν εμβολιασθεί και έχουν νοσήσει δεν εισάγονται – κατά κανόνα – στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Ποσοστό μεγαλύτερο του 92% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιασθεί.

Εκείνοι δε που έχουν εμβολιασθεί και εισάγονται στα νοσοκομεία, κατά κανόνα περνούν ελαφρά τη νόσο και δεν μπαίνουν στην εντατική», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Μουράσκα επισήμανε, ακόμη, ότι αν νωρίτερα λέγαμε ότι η νόσος της Covid-19 είναι επικίνδυνη για άτομα άνω των 60 ετών, σήμερα στις ομάδες κινδύνου μπαίνουν η νεολαία και οι εγκυμονούσες.

«Για αυτό τον λόγο ο πιο άμεσος και πιο γρήγορος τρόπος για να πάψει η μετάδοση της μολυσματικής νόσου, για να μειωθεί ο αριθμός των νοσούντων αλλά και αυτών που παρουσιάζουν βαριές επιπλοκές, για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων, είναι φυσικά, μόνο ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.