Ούτε ένα αντίτυπο από το νέο φύλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo δεν έμεινε στα 27.000 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ενωση Διανομέων Τύπου, μετά την αιματηρή επίθεση με τους 12 νεκρούς.

Περίπτερα και καταστήματα Τύπου δέχθηκαν από νωρίς το πρωί «επίθεση» σε ένδειξη αλληλεγγύης και θα επανατροφοδοτηθούν εντός της ημέρας ή και αύριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης.

Επτακόσιες χιλιάδες φύλλα διανεμήθηκαν σήμερα στα σημεία πώλησης της Γαλλίας και, συνολικά, ένα εκατομμύριο φύλλα θα διανεμηθούν εντός της ημέρας. Το πρώτο φύλλο ξανακατέβηκε στο πιεστήριο για να τυπωθούν άλλα 2.000.000 φύλλα. Αυτά τυπώνονται πλέον των 3.000.000 φύλλων που κυκλοφόρησαν το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά η σατιρική εφημερίδα κυκλοφορούσε σε μόλις 60.000 φύλλα.

Στην Τεχεράνη η ιρανική ηγεσία καταδίκασε «την υβριστική κίνηση» του σημερινού φύλλου του Charlie Hebdo, θεωρώντας ότι «προσβάλλει τα αισθήματα των μουσουλμάνων», επαναδιατυπώνοντας, δια στόματος του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, την καταδίκη της τρομοκρατίας «οπουδήποτε στον κόσμο». Το ραδιοφωνικό δίκτυο Al Bayane του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανόητη» την δημοσίευση σκίτσου του Μωάμεθ.