Πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους του Παρισιού, με τη Γαλλία να θυμίζει χώρα σε πόλεμο, μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις που σκόρπισαν τη θλίψη στη χώρα και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ήδη περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ από σήμερα θα κινητοποιηθούν άλλοι 10.000 για την ασφάλεια «ευαίσθητων σημείων της επικράτειας», όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας», δήλωσε ο Λε Ντριάν έπειτα από μια συνεδρίαση για την εσωτερική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επικαλούμενος «το εύρος των απειλών» που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.

Στις τελευταίες κατοικίες τους τα θύματα των επιθέσεων

Την ίδια ώρα τα φέρετρα με τις σορούς των τεσσάρων Εβραίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι έφτασαν τα ξημερώματα στο Ισραήλ, όπου θα γίνει η ταφή τους.

Ένα αεροπλάνο της ισραηλινού εθνικού αερομεταφορέα El Al που μετέφερε τις σορούς προσγειώθηκε στις 4:30 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπως δήλωσε ο Οφέρ Λεφλέρ, εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής του αεροδρομίου.