Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα πάρει μέρος στην πορεία για τα θύματα της τρομοκρατίας που θα γίνει στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δεν θα μετάσχει στην «πορεία υπέρ της δημοκρατίας» που διοργανώνεται σήμερα Κυριακή στο Παρίσι στη μνήμη των θυμάτων από τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και του εβραϊκού παντοπωλείου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ομπάμα δεν θα πάει στο Παρίσι, είπε η ίδια πηγή, διαψεύδοντας τις φήμες που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν στην εκδήλωση μνήμης του Παρισιού από τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Στη γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθούν ηγέτες από πενήντα χώρες, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας.

Όσον αφορά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις έχει πολλαπλασιάσει τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τη Γαλλία «την παλαιότερη σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών». «Θέλω οι Γάλλοι να το γνωρίζουν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα μαζί σας αλλά θα είναι μαζί σας και αύριο», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω τους 17 νεκρούς.

«Vive la France!», ( Ζήτω η Γαλλία) έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μια ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον.