Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Είμαστε, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Είναι συνεπώς σημαντικό το σχέδιο Vigipirate, το οποίο έχει τεθεί εκ νέου σε πλήρη εφαρμογή για την περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς και προβλέπει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην υπόλοιπη χώρα, να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε ο υπουργός στο τέλος της συνεδρίασης κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Παράλληλα ο Καζνέβ τόνισε ότι «όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί» για την εγγύηση της ασφάλειας της διαδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στη Γαλλία, όπου θα μετάσχουν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ευρωπαίοι ηγέτες.

«Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια», τόνισε ο Καζνέβ.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση αυτή που οργανώνεται υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενάντια στην τρομοκρατία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.