Ο Michele Catalano είναι ο ιδιοκτήτης της εκτυπωτικής εταιρείας CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν –περίπου 30 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού-, όπου είχαν ταμπουρωθεί τα δυο αδέλφια τρομοκράτες, Koachi.

Ο επιχειρηματίας, όπως ανέφερε στα μέσα, είδε τους νεαρούς να πλησιάζουν στην ιδιοκτησία του λίγο μετά τις 08:30 το πρωί, κρατώντας βαρύ οπλισμό όπως καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών.

Εκείνη την ώρα, στην επιχείρηση βρισκόταν ο Catalano και ο 27χρονος υπάλληλός του Lilian Lepere, ο οποίος καθ όλη τη διάρκεια της ομηρία παρέμενε κρυμμένος σε χώρο της επιχείρησης, όπως του είπε να κάνει ο προϊστάμενός του.

Οι δυο ακραίοι ισλαμιστές, όπως ανέφερε ο πατέρας δυο παιδιών επιχειρηματίας, του μιλούσαν με ευγένεια και τον αποκαλούσαν κύριο (Monsieur), παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν δολοφονήσει 12 άτομα.

«Όταν έφτασαν, είδα τα αυτόματα όπλα οπότε και έπρεπε να κάνω ότι μου πουν. Αλλά δεν ήταν καθόλου επιθετικοί μαζί μου. Ήταν πάντα ευγενικοί. Με φώναζαν ΄κύριο’», είπε.

Ο ιδιοκτήτης της μικρής αυτής επιχείρησης, ανέφερε ότι οι δράστες αιμορραγούσαν από το λαιμό, οπότε και του ζήτησαν να τους παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, πριν τον αφήσουν να φύγει, μια ώρα αργότερα, τους έφτιαξε ζεστό καφέ.