Κατά του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς στράφηκε την Τρίτη (31/8) η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τονίζοντας πως το ότι μπορεί να προσπαθήσει να σχηματίσει συνασπισμό με το κόμμα «Die Linke» (Η Αριστερά) μετά τις εθνικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, είναι μια «τεράστια διαφορά» ανάμεσά τους.

Ο Σολτς έχει μιμηθεί συνειδητά το στιλ της Μέρκελ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σημειώνει το Reuters, προσθέτοντας πως δημοσκόπηση έδειξε πως νίκησε τους άλλους υποψηφίους στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που έγινε την Κυριακή. Ωστόσο, όταν πιέσθηκε στη διάρκεια του ντιμπέιτ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού με την «Linke».

«Με εμένα καγκελάριο, δεν θα υπήρχε ποτέ συνασπισμός με την εμπλοκή της Linke και το αν ο Όλαφ Σολτς συμμερίζεται αυτή τη στάση ή όχι παραμένει ανοικτό», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει απλούστατα μια τεράστια διαφορά για το μέλλον της Γερμανίας ανάμεσα σε μένα και αυτόν», πρόσθεσε.