Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε τη Δευτέρα, παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν, ότι θα ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα στηρίξει την πρόταση της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις, ο ίδιος ανέφερε: «Ασφαλώς, εξετάζουμε (…) περισσότερες κυρώσεις». «Οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οντότητα στον Καναδά, αλλά θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας της G7 για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Στη συζήτησή μας με τους άλλους ηγέτες της G7 θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» στο Αφγανιστάν, συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Τριντό αρνήθηκε, πάντως, να διευκρινίσει αν τάσσεται υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ και πέραν της 31ης Αυγούστου, δηλαδή της ημερομηνίας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται πως οι Ταλιμπάν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το ενδεχόμενο να παραταθούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης πέραν αυτής της ημερομηνίας.