Την «ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση» που εξαπέλυσαν μέλη των Ταλιμπάν σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσάβαρ του Πακιστάν στην οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 130 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα μαθητές, καταδίκασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

«Καταδικάζω σθεναρά την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση σε ένα σχολείο στην Πεσάβαρ», έγραψε ο Μόντι στο Twitter. Έκανε λόγο για μια «παράλογη πράξη ανείπωτης βαρβαρότητας η οποία στοίχισε τη ζωή των πιο αθώων μεταξύ των ανθρωπίνων όντων—μικρών παιδιών μέσα στο σχολείο τους. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σήμερα».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν. Είναι μια από τις πιο αιματηρές ενέργειες που έχει διαπράξει ποτέ η οργάνωση αυτή, η οποία θεωρείται πως διατηρεί σχέσεις με την αλ Κάιντα και μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του Πακιστάν από το 2007. Είναι επίσης μια ενέργεια με ιδιαίτερα έντονο συμβολισμό, καθώς στοχοθέτησε τα παιδιά του εχθρού της—των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας είχε εκτιμήσει πως η επίθεση αυτή δείχνει «το αληθινό πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Το Νέο Δελχί έχει καλέσει επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ να πατάξει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, μια εκ των οποίων είχε διαπράξει την επίθεση στην πόλη Μουμπάι το 2008.