Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν σήμερα το απόγευμα σε συγκρούσεις με την αστυνομία σε μικρή απόσταση από την Γερουσία της Ρώμης.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της γερουσίας, όπου εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Ρέντσι.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος άνεργοι, φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων βάσης. Πολλοί μαθητές λυκείων της Ρώμης που τελούν υπό κατάληψη, προχώρησαν σε ρίψη αυγών κατά των αστυνομικών.

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι έχει συνδέσει την τελική έγκριση της εργασιακής μεταρρύθμισης με ψήφο εμπιστοσύνης, δεδομένου ότι στην γερουσία η συμπολίτευση δεν διαθέτει ευρεία πλειοψηφία: κατά την τελευταία ψήφο εμπιστοσύνης είχε εξασφαλίσει 165 ψήφους σε σύνολο 320 γερουσιαστών.

«Το μέτρο αυτό βελτιώθηκε σημαντικά τόσο από την βουλή όσο και από την γερουσία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι. «Ζούμε μια βαθύτατη κρίση, είναι αδιάψευστο, και η εργασία είναι ένας βασικός τομέας που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων», συμπλήρωσε ο Πολέτι.