Μέλη πορείας που διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης εν όψει της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Κύπρο, εισέβαλαν σε κτίριο συγκροτήματος Τύπου και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το προεδρικό μέγαρο, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά από αποφάσεις του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με την πανδημία. Εκεί, προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας.

Βανδαλισμοί διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό

Posted by Cyprus Times on Sunday, July 18, 2021

Μέρος της πορείας κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την περιοχή Έγκωμη, όπου βρίσκονται τα κτίρια του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» – ανάμεσα στα υπόλοιπα μέσα συγκαταλέγεται και το Sigma Live – και αφού έσπασαν την είσοδο του συγκροτήματος, μπήκαν στο χώρο στάθμευσης, έσπασαν και έβαλαν φωτιά σε οχήματα, ενώ στην συνέχεια μπήκαν και εντός του κτηρίου καταστρέφοντας την είσοδο.

Δείτε σε βίντεο την ώρα της επίθεσης κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων

Οι διαδηλωτές σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, διαμαρτύρονται για το SafePass (το αντίστοιχο του δικούς μας Πράσινου Πιστοποιητικού), αλλά και για την πρόθεση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους χώρους ψυχαγωγίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έλαβαν χώρα συμπλοκές από τις οποίες τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της αστυνομικής δύναμης, ενώ κλήθηκαν και αστυνομικοί που ήταν εκτός καθήκοντος.

Σύμφωνα με το Cyprustimes.com σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, μετά από ανακοπή οχήματος, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων ως ύποπτοι για εμπλοκή στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, το Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» μετατράπηκε από το εξαγριωμένο πλήθος σε βομβαρδισμένο τοπίο. Έκαψαν οχήματα και προκάλεσαν ζημιές εντός του κτιρίου. Ακολούθησαν νέα επεισόδια έξω από το Προεδρικό.