Στο δεύτερο επαναληπτικό γύρο της Κυριακής οι πολίτες της Ουρουγουάης καλούνται να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της χώρας με τον πρώην επικεφαλής του κράτους Ταμπάρε Βάσκες να φαίνεται ότι θα επικρατήσει στην διαδικασία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο κεντρο-αριστερός υποψήφιος ο οποίος ήταν πρόεδρος της χώρας το διάστημα από το 2005 έως το 2010, θα επικρατήσει άνετα του συντηρητικού αντιπάλου του Λουίς Λακάλε Που.

Στη χώρα των 3,3 εκατομμυρίων πολιτών όπου στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι το κύριο ζητούμενο του κυβερνώντος συνασπισμού είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Ταμπάρε Βάσκες που αναμένεται να διαδεχτεί τον Χοσέ Μουχίκα ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας δεν είχε δικαίωμα επανεκλογής θέλει να εστιαστεί στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και στην προώθηση της χρήσης του διαδικτύου σε αυτό το μικρό έθνος της Νότιας Αμερικής.

Ο συντηρητικός αντίπαλός του Λουίς Λακάλε Που τόνισε και αυτός στην προεκλογική περίοδο την ανάγκη για καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης καθώς επίσης επέμεινε στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας η οποία όμως θα έρθει με τη μείωση των κεφαλαίων που διατίθενται για τα κοινωνικά προγράμματα.