Έχασε τη ζωή του μετά από αστυνομικά πυρά ένας 28χρονος άοπλος άνδρας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης , δήλωσε την Παρασκευή ο επίτροπος της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο. Τα στοιχεία του θύματος και του αστυνομικού δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά, ωστόσο δεν φαίνεται πως πρόκειται για ατύχημα», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι μια τραγωδία», είπε. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να συγκριθεί με δύο παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί σκότωσαν, σε ξεχωριστά περιστατικά, δύο αφροαμερικανούς άνδρες.

«Κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό… καθένα από αυτά έχει τη δική του δυναμική», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο. «Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια τραγική κατάσταση». Ο εισαγγελέας Κεν Τόμσον, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει «άμεση, δίκαιη και ενδελεχή έρευνα». Ο αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν στο σώμα για λιγότερο από ενάμισι χρόνο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ του έχουν αφαιρεθεί το όπλο και το σήμα του.

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, περίπου 400 άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται ετησίως στις ΗΠΑ από αστυνομικούς.