Το συνδικάτο Fiom-Cgil το οποίο εκπροσωπεί μεγάλο μέρος των εργατών των βαριών βιομηχανιών έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει δυο μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι για τα δικαιώματα των εργατών.

Το Fiom-Cgil, του οποίου ηγείται ο συνδικαλιστής Μαουρίτσιο Λαντίνι, αποφάσισε, συγχρόνως, να προκηρύξει οκτώ ώρες απεργίας σε όλες τις βιομηχανίες της χώρας, τον ερχόμενο Νοέμβριο, «σε ένδειξη συμπαράστασης και στα πλαίσια της προετοιμασίας της γενικής, πανιταλικής απεργίας όλων των εργαζομένων , με την οποία θα εκφραστεί η αντίθεση στην δέσμη μέτρων της κυβέρνησης Ρέντσι για την εργασία».

Οι δυο διαδηλώσεις, οι οποίες θα συμπέσουν με την οκτάωρη απεργία στις βιομηχανίες, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στις 14 Νοεμβρίου στο Μιλάνο και στις 21 του μηνός στην Νάπολη.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία της πανιταλικής απεργίας της Cgil, η ημερομηνία της αναμένεται να αποφασιστεί στην συνεδρίαση της διεύθυνσης του συνδικάτου που έχει οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.