Διακεκριμένος καθηγητής αστροφυσικής έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο για όλον αυτό τον ντόρο που γίνεται με τις θεάσεις ΑΤΙΑ από το προσωπικό του αμερικανικού Ναυτικού, αλλά και την πολυαναμενόμενη έκθεση του Πενταγώνου που θα δημοσιευτεί μέσα στο καλοκαίρι.

Γιατί τα βίντεο με τα UFO δεν εντυπωσιάζουν τον κορυφαίο αστροφυσικό

Τέτοια βίντεο με παράξενα αντικείμενα να εκτελούν απόκοσμες μανούβρες έχουμε πλέον αρκετά και τώρα μάλιστα κανείς δεν τα διαψεύδει.

Ο Adam Frank ωστόσο, καθηγητής αστροφυσικής στο University of Rochester, έγραψε την Κυριακή ένα άρθρο στους New York Times με χαρακτηριστικό τίτλο: «Είμαι ένας φυσικός που αναζητεί εξωγήινους. Τα UFO δεν με εντυπωσιάζουν».

Εκεί λέει πως έχουν ζητήσει τη γνώμη του για τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα, καθώς είναι διαπρεπής αστροφυσικός και απέσπασε πρόσφατα ένα κονδύλι από τη NASA για να συνεχίσει το ερευνητικό του έργο.

Ο Frank μιλά για τα βίντεο που καταγράφηκαν από πιλότους του Ναυτικού των ΗΠΑ και εμφανίζεται διστακτικός όχι για την αυθεντικότητά τους, αλλά για το τι μας λένε αυτά τα βίντεο.

«Ενώ κάποιοι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει το υλικό για να κάνουν μερικές απλές εκτιμήσεις για την επιτάχυνση και τέτοια χαρακτηριστικά πτήσης των ΑΤΙΑ, τα αποτελέσματα έχουν αναμειχθεί, στην καλύτερη. Οι σκεπτικιστές έχουν ήδη δείξει ότι κάποιες από τις κινήσεις που βλέπουμε στα βίντεο μπορεί να προέρχονται από τα συστήματα οπτικής και εντοπισμού των καμερών».

Ο Frank εξηγεί πως είναι διατεθειμένος να διαβάσει οποιαδήποτε κυβερνητική έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα, θεωρεί πάντως πως τα πράγματα μπορεί να «έχουν πιο πεζές εξηγήσεις».

Την πιθανότητα δηλαδή η Ρωσία και η Κίνα να χρησιμοποιούν drones για να παρασύρουν «τους πιλότους μας να ενεργοποιήσουν τα ραντάρ και τους άλλους ανιχνευτές, προδίδοντας τις δυνατότητές μας σε επίπεδο ηλεκτρονικών πληροφοριών»…