Οι ΗΠΑ είναι η «μητέρα» των θεμάτων που έχουν να κάνουν με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Έτσι, καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως τελευταίο σχετικό υλικό, που δείχνει ένα UFO να εξαφανίζεται μέσα στη θάλασσα έρχεται από εκεί.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε ο κινηματογραφιστής και «κυνηγός» UFO, Τζέρεμι Κόρμπελ, δείχνει ένα άγνωστο αντικείμενο που ίπταται, να βουτά στον ωκεανό στα ανοικτά του Σαν Ντιέγκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω υλικό καταγράφηκε από πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού τον Ιούλιο του 2019.

Το βίντεο δείχνει ένα σκοτεινό σφαιρικό αντικείμενο, όπως φαίνεται από μια υπέρυθρη κάμερα, να πετά πάνω από τον ωκεανό. «Έπεσε στο νερό», ακούγεται να λέει κάποιος από το στρατιωτικό προσωπικό, ακριβώς την ώρα που το μυστηριώδες αντικείμενο φαίνεται να εξαφανίζεται στη θάλασσα.

Στην ιστοσελίδα του, ο Κόρμπελ υποστηρίζει ότι το UFO φάνηκε να είναι «ικανό για transmedium» -δηλαδή ικανό να ταξιδεύει τόσο στον αέρα όσο και στο νερό. Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο κινηματογραφιστής αναφέρει πως το σφαιρικό⁣ σκάφος δεν βρέθηκε μετά την είσοδό του στο νερό κατά τη διάρκεια υποβρύχιας αναζήτησης.

Σύμφωνα με το NBC News, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες απαθανατίστηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό.

Το βίντεο θα εξεταστεί από την ειδική ομάδα του Πενταγώνου για Μη Ταυτοποιημένα Εναέρια Φαινόμενα (UAPTF), ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε πέρυσι για να «αποκτήσει γνώση της φύσης και της προέλευσης των Μη Ταυτοποιημένων Εναέριων Φαινομένων».