Ένας Γάλλος υπήκοος απήχθη στην ανατολική Αλγερία χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων πολιτών, καθώς το Παρίσι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης αυτής στο Ιράκ

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος απήχθη από μία «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Γάλλος έφθασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου).

Μια τρομοκρατική οργάνωση που ονομάζεται «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διατείνεται ότι εμφανίζεται ο Γάλλος πολίτης.

Ο άνδρας που μιλά στο βίντεο αυτό αναφέρει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, έναν βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία κι απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

Προς το παρόν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Στο βίντεο, ο άνδρας, ο οποίος δίνει το όνομα, την ηλικία και την ημερομηνία γέννησής του, ακούγεται να λέει ότι είχε φθάσει στην Αλγερία στις 20 Σεπτεμβρίου και ότι απήχθη στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Είμαι στα χέρια του Τζαντ αλ- Κιλίφα, μιας ένοπλης αλγερινής ομάδας. Αυτή η οργάνωση μου ζητά να πω στον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μην παρεμβαίνει στο Ιράκ. Θα με κρατούν ως όμηρο και σας ζητώ κύριε Πρόεδρε να κάνετε τα πάντα για να με βγάλετε από αυτή την κακή κατάσταση και σας ευχαριστώ».