Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε σήμερα Παρασκευή (26/3) ότι κάποτε είχε πέσει από άλογο, παραδοχή που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που εμφάνιζε στο παρελθόν να ιππεύει περήφανος και ημίγυμνος.

Ο ηλικίας 68 ετών Πούτιν που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερες από δύο δεκαετίες είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, έχει καλλιεργήσει προσεκτικά και επί χρόνια την εικόνα του αρρενωπού άνδρα, την οποία ενίσχυε με τις κατάλληλες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν τον Πούτιν να βουτάει στα παγωμένα νερά, να ιππεύει γυμνός από την μέση και πάνω, να ρίχνει στο καναβάτσο τους αντιπάλους του στο τζούντο, να απελευθερώνει τις τίγρεις στην άγρια φύση και να κολυμπάει κάνοντας πεταλούδα σε ένα ποτάμι.

«Μια φορά την ώρα που με βιντεοσκοπούσαν, ενώ ήμουν πάνω στο άλογο, αυτό σταμάτησε μπροστά από ένα εμπόδιο και πήρα μια τούμπα, στην κυριολεξία μια τούμπα», δήλωσε ο Πούτιν όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε πότε συγκεκριμένα συνέβη αυτό, αλλά ότι έπεσε «αρκετά στα μαλακά» και είπε στο εικονολήπτη που τραβούσε την σκηνή να φυλάξει την βιντεοεγγραφή. «(Ήταν) η πρώτη φορά που τον άκουσα να μου λέει “Θα την σβήσω αμέσως”» είπε ο Πούτιν.

Το Κρεμλίνο σπανίως μιλάει για την υγεία του Πούτιν ή για κάποια ατυχήματα που του συνέβησαν.

Ο Ρώσος ηγέτης φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με την πλάτη του το 2012, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, όταν είχε πει ότι είχαν σχέση μ’ έναν αγώνα τζούντο. Ωστόσο το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί να σχολιάσει το συμβάν.