Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έθεσε τέλος στη ζωή του στα 63 του χρόνια. Κρεμάστηκε με ζώνη, η οποία του προκάλεσε ασφυξία και αποτέλεσε την αιτία του θανάτου του. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια τη Δευτέρα το βράδυ.

Το άψυχο σώμα του βρήκε να κείτεται στο πάτωμα η Ρεμπέκα Έργουιν Σπένσερ, προσωπική βοηθός και καλή φίλη του αδικοχαμένου ηθοποιού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Radar Online, η γυναίκα μπήκε στο υπνοδωμάτιό του, αφού προηγουμένως είχε χτυπήσει επαλειμμένα την πόρτα, δίχως να πάρει απάντηση. Σοκαρισμένη, είδε τον αγαπημένο της φίλο νεκρό να φέρει επιφανειακά τραύματα στους καρπούς του και ένα σουγιά να βρίσκεται δίπλα στο πτώμα του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ρεμπέκα και ο Ρόμπιν μετρούσαν μια δυνατή φιλία 20 ετών. Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1993 στην επιτυχία του ηθοποιού, «Mrs Doubtfire». Τον αποκαλούσε χαϊδευτικά «Mork Guy», από τον πρώτο μεγάλο ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά, «Mork & Mindy».

Λέγεται πως ήταν εκείνη που τον κρατούσε προσγειωμένο, που κατάφερνε να τον ηρεμεί και να τον κάνει να χαμογελά ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές του, όταν πάλευε με τους εθισμούς του σε αλκοόλ και ουσίες και με την κατάθλιψη.

«Η Ρεμπέκα ήτα πολύ δεμένη με το Ρόμπιν. Ζούσε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά όταν εκείνος μετακόμισε στο Τίμπιουρον, μετακόμισε κι εκείνη με το σύζυγό της στην περιοχή για να είναι κοντά του», τόνισε πηγή από το περιβάλλον της.

Μάλιστα, εκείνος αναγνωρίζοντας την προσφορά, την αγάπη και την αφοσίωσή της –συνεργάστηκαν σε περισσότερα από 33 φιλμ- την ανέφερε ευχαριστώντας της στο λόγο του το 2005, όταν και τιμήθηκε με το Cecil B. DeMille lifetime achievement award στις Χρυσές Σφαίρες.