«Η αυτοκτονία είναι μια πράξη μόνιμη, ενώ αν φτάσεις εκεί οφείλεται σε προσωρινά προβλήματα». Πέντε χρόνια μετά, η δήλωση αυτή του Ρόμπιν Ουίλιαμς φαντάζει τραγική ειρωνεία.

Η είδηση του θανάτου του, που όπως διαρρέουν οι Αρχές οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε αυτοκτονία, έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Τη συνέντευξη αυτή είχε δώσει στο πλαίσιο της νέας του ταινίας τότε, Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου» που είχε βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2009. συνέντευξή του αυτήν, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς μιλούσε για την σκοτεινή κωμωδία «Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου». Σε αυτήν την ταινία ο ταλαντούχος ηθοποιός υποδυόταν έναν καθηγητή αγγλικών και ανύπαντρο πατέρα που είχε όνειρο της ζωής του να γίνει διάσημος συγγραφέας, ενώ σε όλη την ταινία εκφράζει τους φόβους του για μία ενδεχόμενη αποτυχία του επόμενου πονήματός του και την ανησυχία του για τη μοναξιά, μετά το θάνατο του γιου του από ασφυξία κατά τη διάρκεια ερωτικών παιχνιδιών.

Ο πατέρας Ουίλιαμ τότε σκηνοθετεί την αυτοκτονία του γιου του, για να αποφύγει τον κοινωνικό σχολιασμό. Αφού πρώτα έγραψε ένα ψεύτικο μήνυμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γιου του, στη συνέχεια κρέμασε το άψυχο κορμί του μέσα στην ντουλάπα…